CPFC BBS

CPFC BBS (https://www.cpfc.org/forums/index.php)
-   Computers, Gaming and Mobile Forum (https://www.cpfc.org/forums/forumdisplay.php?f=25)
-   -   iphone users (https://www.cpfc.org/forums/showthread.php?t=163583)

Swanny32 14-07-2008 11:30 PM

Forgot to mention, i was on the phone to O2 earlier about my lost/stolen phone and he mentioned that by September 3rd (my upgrade date) the 3G IPhone in white will be available, which should be pretty damn sweet!

Ridcully 14-07-2008 11:44 PM

Quote:

Originally posted by CPFC Town
Thanks for the suggestion. Looking to get best value for the amount of notes spent.

As i can now get internet radio via the ipod and the remote app by apple i feel i can use it as a replacement for a hifi system.

Was looking at the JBL On Site which seems more compact then those suggested so far. But 222 reviews for your recommendation says loads about the product imho.

Thanks :p

Be very careful a lot of the older accessories don't work on iPhone 3G. They have cripled the connector so although its physically the same it only accepts the USB 2.0 standard for charging at not the old Firewire design. Net effect is that although the thing will dock and you'll get sound it won't charge....bastards!

Ridcully 14-07-2008 11:54 PM

And here's why...

From a post on the apple support site:

..The Charging System…

Most chargers on the market today are designed to charge via USB or via 12v through the firewire portion of apple dock pins (pins 19,20 12V DC and pins 29,30 Ground). This was an easy choice for the manufacturers because your car is already a 12V based system that kept the charging solutions inexpensive to make. If they already had 12V available, why step it down to 5V to charge via the USB pins? Makes sense right? As you know, Apple has eliminated 12V charging from their newer units but has left a sensing circuit on the firewire pins just to tell you that your old device doesnt work anymore. Your existing chargers will not harm the Iphone, but they are certainly useless.

The new way to charge is through the USB pins on the Apple dock connector ( pin 16 USB GND, pin 23 USB Power 5 VDC, pin 25 USB Data negative, pin 27 USB Data positive ). BUT, you cannot just apply 5V to pin 23 and ground to pin 16. The Iphone is also sensing voltage on USB Data positive (approx 1.8v) and USB Data negative (approx 2.5V).

…The Audio System…

If you had an older gen Ipod like an Ipod Video then the audio outputs were real easy, it always put line out audio through the audio pins in the dock connector. The Iphone is a different animal. The audio and serial pins are still the same on the dock connector, BUUT, there is an accessroy pin (pin 21) that senses the type of accessory that is plugged in. If the correct resistance is NOT on pin 21 then the Iphone completely ignores the connection and does not redirect the audio to the dock. Thus most of your old Ipod Interfaces are now obsolete..

Everything that we've got in the house, AV adapter, Kensington Speaker Dock and car charger no longer works...

Dave 15-07-2008 09:50 AM

That sucks

GodstoneEagle 15-07-2008 08:56 PM

So who has the 3G who had the 1st gen and how do they compare?

Blind_Eagle 15-07-2008 11:57 PM

I've got neither as we speak. :(

GodstoneEagle 15-07-2008 11:57 PM

Quote:

Originally posted by Blind_Eagle
I've got neither as we speak. :(
sorry :(

Blind_Eagle 16-07-2008 12:01 AM

Quote:

Originally posted by Dave
That sucks
I may be wrong Dave but I think that quote refers to the original iPhone and the incompatability between chargers for iPhones and other Apple products such as iPod etc.

AFAIK if a charger worked for a first gen iPhone then it will work with a 3G version.*


*Disclaimer. This information came from an Apple employee so it could well be complete bollox but I pass it on in good faith.

Dave 16-07-2008 08:11 AM

Hmm - I have had someone else tell me the I-Grove won't work with the 3G.

Hopefully I will get a V2 soon and can test in work

GodstoneEagle 16-07-2008 11:41 AM

Just recieved my iPhone :)

Question though, I have put my sim card in which has all my numbers on it and the iPhone is saying I have no contacts :confused::(

AndyStreet 16-07-2008 11:45 AM

Quote:

Originally posted by GodstoneEagle
Just recieved my iPhone :)

Question though, I have put my sim card in which has all my numbers on it and the iPhone is saying I have no contacts :confused::(

Settings > Contacts > Import SIM Contacts.

GodstoneEagle 16-07-2008 11:47 AM

Quote:

Originally posted by AndyStreet
Settings > Contacts > Import SIM Contacts.
:love: :love: :love: :love:

KingsleY 16-07-2008 11:49 AM

Where'd you get it from Godders?

GodstoneEagle 16-07-2008 12:04 PM

A venerable and kind chap who is upgrading to a 3G version of said phone.

Ridcully 16-07-2008 12:24 PM

Quote:

Originally posted by Blind_Eagle
I may be wrong Dave but I think that quote refers to the original iPhone and the incompatability between chargers for iPhones and other Apple products such as iPod etc.

AFAIK if a charger worked for a first gen iPhone then it will work with a 3G version.*


*Disclaimer. This information came from an Apple employee so it could well be complete bollox but I pass it on in good faith.

Yep, complete bollocks :D

The 3G iPhone is the first one to have the 12V Firewire rail disabled. Most car chargers will not work as its much cheaper (easier) to do a 12V to 12V charge so unless you are lucky (or bought official products) it won't work. As I said earlier all the things I have for my families iProducts, Nano 1, 2, iPod classic IV do not work on the iPhone 3G. There are rumours of convertors but they will lose the aesthetics if they do happen.

Apparently Apple have been telling suppliers for three years that they were going to do this but this is the first product they have.

Ridcully 16-07-2008 12:46 PM

Quote:

Originally posted by Dave
Hmm - I have had someone else tell me the I-Grove won't work with the 3G.

Hopefully I will get a V2 soon and can test in work

http://shop.ipodworld.co.uk/iPodWorl...ookie%5Ftest=1

Near the bottom :

Please note: the iPhone 2G and iPhone 3G will work with this speaker when your iPhone is used in flight mode only.

Potentially won't charge either but you'll have to test that one out as its a mixed bag compatibility wise.

Blind_Eagle 16-07-2008 12:47 PM

Quote:

Originally posted by Ridcully
Yep, complete bollocks :D


Thank God I put that disclaimer in then. :D

Blind_Eagle 16-07-2008 12:49 PM

WooHoo just got an email from O2, my new 16 Gb iPhone has been dispatched and will be with me tomorrow.

No more withdrawl symptoms. :D

Dave 16-07-2008 01:14 PM

02 say limited stock available in some stores - not richmond tho

GodstoneEagle 16-07-2008 01:44 PM

how can i connect it to my wifi?

it's security enabled so i'll have to add it to the access list on the router but to do that i need the MAC address of the iPhone


:confused:

Dave 16-07-2008 01:55 PM

Goto Settings>General>About and its listed there

GodstoneEagle 16-07-2008 01:56 PM

fanks dave

GodstoneEagle 16-07-2008 02:08 PM

ok, now that's sorted here's my next question:

why does SMS have a little "1" next to it but when i check there are no messages?

and

how do i get on safari as there is no shortcut?

Dave 16-07-2008 02:13 PM

Quote:

why does SMS have a little "1" next to it but when i check there are no messages?
dunno

Quote:

how do i get on safari as there is no shortcut?
Huh

should have icons

Phome - mail - Safari - Ipod

along the bottom

GodstoneEagle 16-07-2008 02:15 PM

Quote:

Originally posted by Dave
dunno



Huh

should have icons

Phome - mail - Safari - Ipod

along the bottom

there is no safari icon :(

could i download one or something?

Dave 16-07-2008 02:27 PM

sounds like you are running some type of jail break theme.

Like Apple my support now stops

GodstoneEagle 16-07-2008 02:31 PM

jailbreak?

ok cheers anyway :(

KingsleY 16-07-2008 02:50 PM

What network are you ising it on godders?

GodstoneEagle 16-07-2008 02:52 PM

02

KingsleY 16-07-2008 02:54 PM

Using an official iphone contract, or not?
Do you have the App Store on your iphone?

GodstoneEagle 16-07-2008 02:58 PM

i rang earlier to change my contract to an iPhone one, should come into effect tomorrow? surely that's not related?

yeah i have the app store, i can get onto the internet for weather, stocks, maps, app store but no method of web browsing :(

KingsleY 16-07-2008 03:01 PM

Settings > General > Reset > Reset Home Screen Layout

Does that do anything?

GodstoneEagle 16-07-2008 03:17 PM

resets the icons locations but doesn't provide safari

Blind_Eagle 16-07-2008 03:22 PM

At a guess, Godstone, if you haven't got the iPhone contract then you haven't got the unlimited web access yet. Re-synching after the contract is in place will probably find the Safari icon and app downloaded.

Only a theory but seems logical.

KingsleY 16-07-2008 03:30 PM

Quote:

Originally posted by Blind_Eagle
At a guess, Godstone, if you haven't got the iPhone contract then you haven't got the unlimited web access yet. Re-synching after the contract is in place will probably find the Safari icon and app downloaded.

Only a theory but seems logical.

Nope, that won't be why.

Do a restore of the Iphone mate!

GodstoneEagle 16-07-2008 03:32 PM

the whole thing?

Blind_Eagle 16-07-2008 03:33 PM

Quote:

Originally posted by KingsleY
Nope, that won't be why.

On what basis do you make that statement KingsleY?

GodstoneEagle 16-07-2008 03:40 PM

"restore all settings" or "erase all content and settings"?

KingsleY 16-07-2008 03:55 PM

Quote:

Originally posted by Blind_Eagle
On what basis do you make that statement KingsleY?
Because your contract doesn't dictate what software you have on the phone, all the software is there by default.
Even if you didnt have a data bundle, you could still use the net without a bundle.

Godders, right click on your iphone in itunes, and hit restore

Blind_Eagle 16-07-2008 06:17 PM

Quote:

Originally posted by KingsleY
Because your contract doesn't dictate what software you have on the phone, all the software is there by default.

Fair enough. I made the assumption that as there isn't any s/w apps on the iPhone when it was shipped there could be some control on what iTunes downloads when you connect for the first time. Mine didn't appear to have any applications on it at all by default.

Even if you didnt have a data bundle, you could still use the net without a bundle.


I must admit from reading the, somewhat scant, info provided by O2 I didn't realise that was the case. It infers you need either an iPhone contract or a web bundle to use the net.
Thanks for clearing that up, I freely admit I know bugger all other than as a user! :)

Godders did the restore sort it?

GodstoneEagle 16-07-2008 06:32 PM

restored and it seems fine. cheers guys :)

GodstoneEagle 16-07-2008 06:46 PM

In fact I'm posting from it now

KingsleY 16-07-2008 06:47 PM

Quote:

Originally posted by Blind_Eagle
Thanks for clearing that up, I freely admit I know bugger all other than as a user! :)

Godders did the restore sort it?

Sorry if I sounded a bit blunt and rude though, didn't mean to, but reading it back I did sound a bit rude!


And Godders...don't you mean cheers Alex....Cheers 'Amazing' Alex...Yes? :D

GodstoneEagle 16-07-2008 07:21 PM

Cheers galex





*short for gay alex ;) ;)

Blind_Eagle 17-07-2008 08:31 AM

Quote:

Originally posted by GodstoneEagle
In fact I'm posting from it now
:lux:

Blind_Eagle 17-07-2008 12:40 PM

Just got my 3G version and, much to my amazement, a strong 3G signal in my house.

GodstoneEagle 17-07-2008 12:51 PM

result

Dave 17-07-2008 01:07 PM

Quote:

Originally posted by Blind_Eagle
Just got my 3G version and, much to my amazement, a strong 3G signal in my house.
nice one -try it on the move at report back

How did you transfer accounts etc?

Blind_Eagle 17-07-2008 01:52 PM

I connected it to iTunes and it asked if I wanted to restore my settings. I said yes and it took about ten minutes to transfer all my old settings, contacts,applications, music and everything else basically. Was very impressed TBH.

Will try the 3G service shortly and let you know.

Dave 17-07-2008 03:03 PM

But - the sim will have the wrong number?

Swanny32 17-07-2008 03:15 PM

Anyone with a 3G iphone might want to take a look on ebay! They are going for about £650

KingsleY 17-07-2008 03:28 PM

But that would defeat the purpose of them buying the iPhone!

Swanny32 17-07-2008 03:42 PM

But it would probably clear some debts! Which by the sounds of it you are going to have fairly soon!

KingsleY 17-07-2008 03:48 PM

Yeh....But you'd be stuck with the contract still!

Yeah....stupid TV urges..hmppph...
See PM!

Blind_Eagle 17-07-2008 04:33 PM

Quote:

Originally posted by Dave
But - the sim will have the wrong number?
No, they tell you to just put your existing sim into the new handset.

It was simplicity itself, honest.

Dave 17-07-2008 05:04 PM

OK Cool - never taken my sim out yet

Blind_Eagle 17-07-2008 05:31 PM

They provide a special tool to facilitate the sim card removal but a paperclip works just as well. :D

KingsleY 17-07-2008 05:36 PM

The 2.0 Unlock for the original Iphone is nearing closer.
Is it sad that i've even downloaded Mac for my PC just so I can unlock my iphone on 2.0?!

Blind_Eagle 18-07-2008 10:16 AM

Quote:

Originally posted by Dave
nice one -try it on the move at report back


Ok just got back from trying it out over 3G and its okish. It actually didn't seem that much faster - certainly not the quoted 2.4x quicker - a bit of a disappointment to be honest.

I then tried it where there was only a weak 3G signal and this threw up an issue. Eventually it lost the 3G signal and it certainly isn't the seamless transfer promised. The iPhone reports back that it has lost the server and you then have to reload the page via Edge. If it then senses a 3G signal it tries that, finds that the signal is insufficient and so once agiain tells you that it has lost the server, so you have to re-load the page via Edge. I had to move to a different location before it would decide which service to use.

Overall, I came back wondering why I bothered to upgrade as improved performance was my main aim and I didn't really seem to get it.

Another point, it eats the battery. :(

MatthewT 18-07-2008 12:16 PM

just got my first iPhone and am loving it so far. Been quite lucky with my 3g signal so far. Just need to get used to the typing

GodstoneEagle 18-07-2008 03:52 PM

I tried to get on the internet whilst out last night in Croydon, just said that it couldn't connect to wifi :confused:

It does have GPRS internet surely?

Dave 18-07-2008 04:08 PM

Yes it does

GodstoneEagle 18-07-2008 04:10 PM

and it should just work by pressing safari no?

Dave 18-07-2008 04:12 PM

correct - you might want to stop wifi and check

make sure you have an E at the top of the phone - where the wireless symbol is normally

Ridcully 18-07-2008 04:13 PM

yep. you sure you had a signal?

Ridcully 18-07-2008 04:16 PM

Quote:

Originally posted by Dave
correct - you might want to stop wifi and check

make sure you have an E at the top of the phone - where the wireless symbol is normally

That's only if u have an edge signal. A square box with a dot in it denotes GPRS and it should work on that too.

GodstoneEagle 18-07-2008 04:27 PM

what is EDGE? is it software?

Blind_Eagle 18-07-2008 04:57 PM

Quote:

Originally posted by Blind_Eagle
I then tried it where there was only a weak 3G signal and this threw up an issue. Eventually it lost the 3G signal and it certainly isn't the seamless transfer promised. The iPhone reports back that it has lost the server and you then have to reload the page via Edge. If it then senses a 3G signal it tries that, finds that the signal is insufficient and so once agiain tells you that it has lost the server, so you have to re-load the page via Edge.
Just got back from lunch which gave me the chance to give it another go from a different location. Similar problem worse outcome. Limited 3G signal plus an encrypted wifi signal in the hotel plus of course GPRS. It failed completely to connect via any of them.

Beginning to get a tad pissed off to be honest. Bloke with 2G version was able to connect via Edge with no problem. :(

Also noticed that a fully charged phone when I left at 12ish is now down to about a quarter charge for one phone call and a dozen failed attempts to log onto the web.

I want my 2G back. :eek:

Dave 18-07-2008 05:01 PM

Quote:

Originally posted by GodstoneEagle
what is EDGE? is it software?
Faster GPRS

Dave 18-07-2008 05:02 PM

Quote:

Originally posted by Blind_Eagle
Just got back from lunch which gave me the chance to give it another go from a different location. Similar problem worse outcome. Limited 3G signal plus an encrypted wifi signal in the hotel plus of course GPRS. It failed completely to connect via any of them.

Beginning to get a tad pissed off to be honest. Bloke with 2G version was able to connect via Edge with no problem. :(

Also noticed that a fully charged phone when I left at 12ish is now down to about a quarter charge for one phone call and a dozen failed attempts to log onto the web.

I want my 2G back. :eek:

You have officially got me a little worried

Blind_Eagle 18-07-2008 05:10 PM

Quote:

Originally posted by Dave
You have officially got me a little worried
Not my intention Dave. I wanted to love and cherish this puppy just like my last one but it aint happening. :(

GodstoneEagle 18-07-2008 05:22 PM

Quote:

Originally posted by Blind_Eagle
Just got back from lunch which gave me the chance to give it another go from a different location. Similar problem worse outcome. Limited 3G signal plus an encrypted wifi signal in the hotel plus of course GPRS. It failed completely to connect via any of them.

Beginning to get a tad pissed off to be honest. Bloke with 2G version was able to connect via Edge with no problem. :(

Also noticed that a fully charged phone when I left at 12ish is now down to about a quarter charge for one phone call and a dozen failed attempts to log onto the web.

I want my 2G back. :eek:

swap if you like?


feeling a little guilty

Blind_Eagle 18-07-2008 05:48 PM

Anyone want a spare mains charger and a car charger for the 2G seeing as I can confirm the previous poster who stated they don't work with the 3G version? :grrr:

The 3G version even tells you that it wont charge when you plug it in.

Brett 18-07-2008 06:57 PM

Two issues here. The o2 3G coverage is pump, as I had warned.

Secondly, the 3G iPhone doesn't look a great jump in technology and the charging issue is a little despicable. Add in that the 2.0 software looks battery hungry and so far, it seems prudent to stick with Mk 1 and miss a generation.

The 2.0 software is hammering my Mk 1 and I'm not even using any apps. I've gone from a charge every 3-4 days to a mandatory charge every night. WTF?

Dave 18-07-2008 08:17 PM

disable push

Brett 18-07-2008 08:31 PM

Done. If that works, you can touch me inappropriately. :)

Dave 18-07-2008 08:59 PM

I take it you disable wireless when on the move too?

Ridcully 19-07-2008 10:35 AM

push off but wireless enabled. I use the phone for about an hour of call time a day and some surf on and off all day and have to charge once a day max, so far no more than that. Yours sounds poor blind. Not noticed any problem connecting so far seemingly switching between wifi, GPRS, edge and 3g with no prob. Have had to force a conection only once in the first week.

Has crashed twice so far and the legacy peripherals thing sucks big time. Very pleased so far but I do come from a wm6 device so it's much better if the 3g from 2g thing makes it worse then I'd be pissed too.

Ridcully 19-07-2008 10:55 AM

Oh the irony. After the last post I experienced the same thing that happened to blind. Went into settings and carrier selection and found that it was continuously searching foe a carrier. Whilst it searched it would not get a data signal so I experimented a bit. I found 2 ways of getting the signal back. One to switch the phone off and them on again and the other to wait until the searching had completed fully (took about 2 mind). For some reason when searching the data connection failed. Don't know if that will help anyone but it worked for me. As I said before with a windoze phone you are used to and therefore more accepting of this crap. Generally I find if I leave the phone alone and let it do it's thing it is ok.

Ridcully 19-07-2008 11:01 AM

editing text is crap, hence all the mistakes! I also find the delete key jams on a lot.

Ridcully 19-07-2008 02:12 PM

read a report today that if you turn 3g off battery performance is comparable to the 2g phone, might help some here in poor 3g areas

GodstoneEagle 19-07-2008 07:45 PM

Quote:

Originally posted by Dave
correct - you might want to stop wifi and check

make sure you have an E at the top of the phone - where the wireless symbol is normally

yet to see this symbol on the phone. checked all the settings and they seem fine. is it VPN?

KingsleY 19-07-2008 09:47 PM

Thats a point... What the hell is the VPN function on the iPhone for?! (I know what a VPN is...but I can't think of what the iPhone would use it for....other than possibly e-mail

KingsleY 20-07-2008 02:09 PM

Finally have 2.0 firmware unlocked..
Some very cool Apps!

GodstoneEagle 21-07-2008 02:50 PM

Quote:

Originally posted by KingsleY
Ha, just found out that the headphones that come with the iphone have a microphone built in, and you can control pause music, answer calls etc with it!
how do you set this up?

Dave 21-07-2008 03:01 PM

It just works dude

GodstoneEagle 21-07-2008 03:42 PM

but i don't know what to say? skip? next?

Dave 21-07-2008 03:53 PM

You have to say

'Iphone pause'

'Iphone play'

etc into the microphone, very clearly

El Aguila 21-07-2008 03:56 PM

Quote:

Originally posted by Dave
You have to say

'Iphone pause'

'Iphone play'

etc into the microphone, very clearly

The idea of you doing that is really rather sweet.

klimskady 21-07-2008 04:26 PM

I think I want one.

Cheap as possible mind but think the 1st gen will be decent enough for me.

Trouble is Ebay looks full of overly inflated 3G ones so I am at a loss.

KingsleY 21-07-2008 07:54 PM

Quote:

Originally posted by Dave
You have to say

'Iphone pause'

'Iphone play'

etc into the microphone, very clearly

:o

Dave 21-07-2008 08:24 PM

;)

Ridcully 21-07-2008 10:49 PM

Quote:

Originally posted by klimskady
I think I want one.

Cheap as possible mind but think the 1st gen will be decent enough for me.

Trouble is Ebay looks full of overly inflated 3G ones so I am at a loss.

Do it, they are loverly

GodstoneEagle 21-07-2008 11:00 PM

Quote:

Originally posted by KingsleY
:o
do you know actually how to do it?

Dave 21-07-2008 11:06 PM

squeeze once to pause, twice for next track

Shoreditch CPFC 22-07-2008 10:31 AM

Sounds like I might be better off getting a 2G one with version 2.0 applications installed and unlocked then.

Shoreditch CPFC 22-07-2008 11:04 AM

like this bad boy http://cgi.ebay.co.uk/Apple-iPhone-8...3286.m14.l1318

AndyStreet 22-07-2008 11:07 AM

I love my 3G iPhone.

Dave 22-07-2008 11:11 AM

How you finding coverage Andy?

AndyStreet 22-07-2008 11:20 AM

Quote:

Originally posted by Dave
How you finding coverage Andy?
Pretty good ta mate. Up near my office (Baker Street) the 3G coverage is great and very fast. At home (Forest Hill) it's a tiny bit more flakey depending on where in my house I am, but it switches between 3G and Edge with no problems. I've been using it on the train down from London Bridge a fair amount with a decent 3G reception down to FH and the reception is good around most of the FH area from what I've seen so far. I tried it down in Hove as well and the coverage was good there too. Maybe I've just been lucky though. Am loving being able to DL apps over the air.


All times are GMT +1. The time now is 11:31 PM.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.